Arduino Basplatta.

Ofta när man gör prototypkopplingar med en Arduino så har man en lös Arduino och ett kopplingsdäck liggande på bordet. Detta fungerar ju bra, men om man har ett bord fyllt av en massa annat så kan man råka kortsluta Arduinon med något skräp på bordet. Det är också svårare att flytta på projektet eftersom det är två delar med sladdar mellan att flytta på samtidigt. Det som behövs är någon slags basplatta som både Arduinon och kopplingsdäcket sitter fast på.

Som tur är så har Lawicel både basplattor och kopplingsdäck. Det är en mycket enkel konstruktion som är smått genial i sin enkelhet. Se härunder hur enkelt prylarna monteras ihop.

IMG_4587

Lawicel säljer en basplatta till Arduino. Just denna är orange, men de finns i fler färger. Paketet består av en färgad, transparent, platta av akryl, åtta skruvar, fyra brickor, fyra distanser samt fyra fötter.

IMG_4588

Vad som mer behövs är ett kopplingsdäck…

IMG_4589

…en Arduino…

IMG_4608

…samt en liten skruvmejsel.

IMG_4597

Börja med att packa upp basplattan och skruvarna samt ta bort skyddsplasten från plattan.

IMG_4600

Skruva fast de fyra distanserna med skruvarna som har ett lite större huvud.

IMG_4602

Skruva fast Arduinon med de resterande skruvarna och de små plastbrickorna.

IMG_4604

Klistra fast kopplingsdäcket på basplattan med hjälp av den dubbelhäftande tejpen på undersidan. Sen är det bara att sätta fast gummifötterna på liknande sätt.

IMG_4590

Sen är det bara att koppla sina prototyper så det står härliga till. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 592Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.