ESP32 på breadboard.

ESP32 har ökat i popularitet och används ofta inom IoT och av hobbyister. det är svårt att inte se fördelarna med 2 processorer och inbyggd WiFi i en såpass liten modul. Oftast, för enkelhetens skull, så sitter modulerna på ett litet utvecklingskort som ger tillgång till alla GPIO-pinnar och även reglerar spänningen och sköter kommunikationen via USB.


Dock, om man vill använda dem på ett breadboard, så får man ofta problem, anledningen till detta är att kortet oftast blir för brett för ett vanligt breadboard, När kortet sitter i så har man bara en rad lediga hål på ena sidan och man kommer inte åt hålen på andra sidan. Det finns dock en enkel lösning.

Genom att använda en 3D-skrivare och skriva ut en liten bottenplatta och våldföra sig lite på breadbordet så kan man ordna detta. Modellen för Fusion3D och i .STL-format kan laddas ned här.

 

 

Om man försiktigt sågar itu breadboardet till två delar och sen filar till kanterna så det bara en sak kvar.

Använd den dubbelhäftande tejpen för att limma fast de två breadboardhalvorna på bottenplattan. Vips så har vi ett ESP32-anpassat breadboard.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

18 111Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.