Installera Python på en Windows 7-maskin.

I Linux är det för det mesta inga problem med Python eftersom det oftast är förintallerat. I Windows däremot följer det inte med som standard och man får istället installera det manuellt om man vill ha det och självklart vill man det. 🙂

 Vi börjar med att ladda ned den version vi vill ha, i det här fallet ska Python 2.7 installeras under Windows 7 64-bitar. Gå till nedladdningssidan och välj den version som ska installeras. Spara filen på t.ex. skrivbordet. Starta sedan filen för att installera och efter en eventuell fråga om man verkligen vill köra filen så kommer följande fönster upp:

 

 

Välj att installera för alla användare och klicka på Next för att fortsätta.

 

Därefter kommer en fråga om var man vill installera. Klicka bara på Next för att godkänna den förvalda mappen.

 

 Sen kommer en fråga om att anpassa Python. Skrolla ned i listan till Add python.exe to Path och se till att att det görs, det ska se ut som på bilden. Det här är ett ganska viktigt steg då Windows annars inte kommer att hitta Python. Klicka på Next för att fortsätta.

 

Nu börjar installationsprogrammet arbeta med att kolla om utrymme finns för att installera Python.

 

 Eventuellt kommer det upp ett fönster för att fråga om du verkligen vill installera. Klicka på Ja, förstås.

 

 Efter detta så kommer själva installationen att påbörjas och efter några minuter installationen färdig. Klicka på Finish för att avsluta.

 


För att kolla att allt fungerat så starta en kommandotolk och skriv python. Nu ska version av Python och lite annan info koma upp tillsammans med lite annan information. Detta är den interaktiva editorn som man kan skriva sina program i. för att avsluta den, skriv quit() och tryck enter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 594Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.