Wisp648

Wisp648 är en programmerare som stöder de flesta PIC-kretsar med flashminne. Den är gjord av Wouter van Ooijen. När det gäller mjukvara för att föra över programmen till kretsen finns ett antal olika alternativ, men jag rekommenderar XWisp2w från Rob Hammerling.  Xwisp2w körs i ett DOS-fönster. Om man vill köra i Windows-miljö så kan man istället använda BumbleBee, dettas underlättar överföringen betydligt. (OBS. BumbleBee är för närvarande inte kompatibelt med Windows 7).

I Sverige så distribuerades Wisp648 tidigare av Jan Söderholm Conculting AB och när han slutade med det så såldes den ett tag av Nisses Elektronik. Som det ser ut just nu så finns ingen svensk distributör av Wisp648.

Wisp648 är den programmerare jag själv använder mest just nu och den är väldigt kompetent. En av de stora fördelarna är att den klarar av s.k. ICSP, In Circuit Serial Programming. Det innebär kort att man (oftast) kan programmera kretsarna medan de sitter kvar i målsystemet. Man behöver alltså inte flytta kretsarna fram och tillbaka mellan programmerare och kort. Detta innebär att man förutom att skydda kretsen från mekanisk påverkan också spar tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 594Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.