LibrePCB

Det har dykt upp ett nytt program på elektronikhimlen som heter LibrePCB. Det är ett program för att skapa elektronikscheman och mönsterkort och det nya är att det bygger på öppen källkod.

Jag har provat det och tror att det här kan bli ett mycket bra program. Det är skrivet i C++ och QT5 och känns väldigt snabbt och följsamt. Naturligtvis saknas en del funktioner och komponentbiblioteken behöver fyllas på, men eftersom utvecklingen pågår hela tiden så kommer programmet också att uppdateras vartefter.

Versioner finns för Windows, Linux, BSD och MacOS. Om du är intresserad av elektronik så rekommenderar jag att du laddar ner programmet och testar det och kanske bidrar lite själv till utvecklingen genom att skapa några komponenter till komponentbiblioteken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

18 111Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.