Nätet nere.

Just nu så uppdateras inte väderkartan eller livedatat som det ska och har inte gjort så det senaste dygnet. Detta beror på att uppkopplingen försvann 27 april 09.55. Bredbandsbolaget felsöker och de beräknar just nu att vara klara vid 13.00. Mina erfarenheter säger dock att det kan dröja längre. 🙁

Uppdatering 28 april 13.18: Som jag misstänkte så lyckades de inte bli klara så ny “klartid” är 21.00 ikväll. 🙁

Uppdatering 28 april 21.25: Naturligtvis har inget hänt med bredbandet och den nya “klartiden” är satt till 13.00 imorgon. Sånt här hände aldrig när Tele2 hade hand om det. 🙁

 Uppdatering 29 april 13.19: Nätet är fortfarande nere och nu har vi gått in på tredje dygnet utan uppkoppling. Ny tid är 21.00 ikväll, något jag inte tror det minsta på. Det enda meddelandet som Bredbandsbolaget ger är att “felsökning pågår”. Det vore en sak om vi själva valt Bredbandsbolaget som leverantör, men vi blev påtvingade dem när Tele2 sålde sitt bredband till dem. Vi kan heller inte byta leverantör pga våran hyresvärd.

Uppdatering 29 april 21.45: Fortfarande har inget hänt förutom rykten om att det är en avgrävd kabel som orsakat felet. Verkar underligt att en såpass liten kabel som bara går till två hus blir avgrävd utan att nåt annat slutar fungera. Ny sluttid satt till 15.00 imorgon. Om det inte är fixat innan dess tvivlar jag på att det kommer igång innan helgen. Det är ändå värst för dem som även får sina TV-kanaler via bredbandet eftersom det naturligtvis inte heller fungerar. Likadant med IP-telefoni.

Uppdatering 30 april 17.00: Naturligtvis har inte bredbandet kommit igång och ännu en gång har sluttiden ändrats, denna gång till 00.00 inatt. Det känns frustrerande att de inte kan leverera den tjänst de säljer och jag faktiskt betalar för.

Uppdatering 1 maj 10.40: Det kom inte igång den här gången heller, ny sluttid 13.00 idag. Har passat på att uppdatera bilderna som visar livedata eftersom inget kan visas. Om/när bredbandet kommer igång igen så kommer uppdateringarna att fortsätta automatiskt.

Uppdatering 1 maj 15.30: Ny sluttid satt till 21.00 ikväll. Jag skulle inte tro att de gör nåt mer än att flytta fram tiden ett par gånger per dygn under helgen.

Uppdatering 1 maj 21.30: Ingen hade väl väntat sig att nåt skulle vara fixat. Ny “klartid” är imorgon, 12.00. ?

Uppdatering 2 maj 12.35: Nu har de kommit på att det faktiskt är helg och har satt nästa klartid till måndag den 4 kl 13.00. ?

Uppdatering 4 maj 15.36: Idag fick man lite hopp, men det försvann snart. Anledningen till detta var att Bredbandsbolaget på huvudsidan för driftstörningar sa att problemen med bredband är lösta, men om man klickade sig vidare för att kolla på Södermanland så låg ju felet kvar. Ny klartid är satt till ikväll 19.00. ?

Uppdatering 4 maj 19.55: Nu börjar man bli arg. Inne på åttonde dygnet utan bredband så får man efter kontakt med Bredbandsbolaget veta att de inte ens hittat felet än! Man börjar undra om de vet vad de håller på med. Ny klartid 14.00 imorgon. ?

Uppdatering 5 maj 14.40: Fortfarande inget bredband, däremot har räkningen kommit och naturligtvis så får man betala fullt pris. ?  Ny klartid ikväll 21.00.

Uppdatering 5 maj 21.30: Inget har hänt annat än att det åter är en ny klartid satt till 12.00 imorgon. Det har börjat koka lite hos de 86 kunder som är drabbade av just detta fel. ?

Uppdatering 6 maj 13.10: Fortfarande inget bredband, ny “klartid” satt till 20.00 ikväll. ?

Uppdatering 6 maj 22.00: Inget bredband än men det känns verkligen tryggt att de trots allt uppdaterar med nya “klartider” ett par gånger per dygn. Nu är det 14.00 imorgon som gäller. ?

Uppdatering 9 maj 21.50: Jag har inte uppdaterat här på ett par dagar eftersom det är bökigt och jobbigt att göra det från en mobiltelefon. Det har ändå inte hänt nåt med bredbandet och nu är nästa “klartid” på måndag. Då är det också två veckor sen bredbandet försvann.  ??

Uppdatering 11 maj 18.35: Nu är det drygt 14 dygn sedan bredbandet försvann och det känns rätt hopplöst. Undrar om Bredbandsbolaget kommer att ersätta mig för de abonnemang jag har på nätet, t.ex. Netflix, som jag inte kan använda när nätet är nere. Det är inget jag tror, men det vore inte mer än rätt. Ny “klartid” ikväll 22.00.

Uppdatering 12 maj 08.45: Fortfarande har inget hänt med bredbandet. ny klartid 13.00.

Uppdatering 12 maj 13.40: Nu har precis uppkopplingen kommit igång igen, efter drygt 15 dygn. när de väl hittade felet verkar det ha tagit max 30-60 minuter att utföra själva reparationen. Nu hoppas jag och 85 ytterligare kunder som blivit drabbade att det kommer att fungera och att vi blir kompenserade på något sätt.

6 comments on “Nätet nere.

 1. Nickas on said:

  Ja vi hade tur att vi kunde välja bort bredbandsbolaget!
  Jag åkallar gudarnas vrede över dom!

  *mumlar i trans*

 2. Ja, nog hade vi tur alltid som hade möjlighet att byta operatör! Det är verkligen märkligt att det blir så många fel som inte uppstod när det var Tele2…

  • gorgus on said:

   Ja, jämfört med Tele2 så verkar Bredbandsbolaget bestå av glada amatörer. Det minsta man kan begära är att de talar om vad som hänt. Om inte annat kanske man får mer förståelse varför det tar sån tid.

 3. Blev det någon kompensation för er?

  • gorgus on said:

   Nej, orkade inte bråka, men en del fick upp till 3 månader fritt. Fast de orkade väl bråka. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 592Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.