Shitty Shitty WebCam!

Den uppmärksamme har nog noterat att jag håller på att lägga till en “väderkamera” till hemsidan. Problemet är bara att webbkameran som jag använder är av så usel kvalitet att den nästan aldrig lyckas ta en ordentlig bild. Det kan iofs också bero på mjukvaran på den Raspberry Pi som den är kopplad till. Ska prova med något annat program innan jag dömer ut kameran helt och börjar gräva i gömmorna efter nån annan kamera.

Som det ser ut nu så är kameran kopplad till en Raspberry Pi som använder en crontab för att en gång per minut ta en ny bild och ladda upp den till hemsidan. På hemsidan så uppdateras den samtidigt som temperaturvärdena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 532Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.