En ny timelapse…

Nu har jag provat att göra en timelapse-film av de bilder som sparas automatiskt från väderkameran. Från 06.00 til 20.59 så blir det 900 bilder och ungefär 24 bilder i sekunden så blir det en film på motsvarande 37 sekunder.

Kvar att göra är nu att få den Raspberry Pi som sköter om väderkameran även får kompilera ihop  filmer automatiskt.

 

Netflix tips!

Netflix_Web_LogoUnder senare tid så har det kommit några nätbaserade tjänster för att strömma film och TV-serier till dator eller mediaspelare hemma. Jag har under en tid provat på Netflix och har mest använt tjänsten med XBox 360 för att enkelt kunna se materialet på TVn.  Det har fungerat mycket bra, med en kvalitet som jag inte väntat mig.

Efter någon månad så loggar jag på Netflix med Linux-maskinen och jag lägger då märke till att det verkar finnas fler filmer och program än de som man kunde välja mellan på XBoxen. När jag loggar in med Windows så är det samma utbud som på XBoxen. Det var ju lätt att jämföra utbudet och det visade sig att jag på XBoxen och Windows-PCn endast hade tillgång till ungefär en tiondel av hela utbudet.

Efter lite tester idag så kom jag på varför det är så. Utbudet på XBoxen var textat på svenska medan de övriga var otextade. Jag har ju inget mot otextade filmer så jag började kolla runt lite i menyerna på Netflix hemsida och hittade inställningen “språkreferenser”. Eftersom jag registrerat mig på svenska så var också svenska förvalt som språkreferens. Genom att ändra denna inställning till “english” så fick jag tillgång även till det otextade utbudet på datorn. På XBoxen däremot så är det fortfarande bara det textade utbudet.

Synd att sånt här inte nämns någonstans på deras sida, det kunde besparat mig lite tandagnisslan. 🙂