Nu börjar mekandet!

Kommer nu att börja anpassa sidan till det nya utseendet och tyvärr kan det bli lite störningar, t.ex. vissa funktioner och sidor som inte kommer att fungera.

Detta är dock temporärt under testandet så om det skulle krångla, var vänlig återkom senare.

GorgusGFX läggs ner!!

Det är dock inte så allvarligt som det låter. Under höst och vinter kommer den här sidan att byta namn till Copperside och ny adress kommer att bli copperside.se. Den adressen fungerar redan nu så passa på att uppdatera den i era webbläsare. Nästa sommar kommer gorgusgfx.se att gå i graven och ersättas helt av copperside.se

Utseendet kommer att ändras lite grand, förhoppningsvis till det bättre, innehållet kommer att bli ungefär detsamma som tidigare.

ESP32 på breadboard

ESP32Om man vill använda en ESP32 på ett breadboard, så får man ofta problem, anledningen till detta är att kortet oftast blir för brett för ett vanligt breadboard, När kortet sitter i så har man bara en rad lediga hål på ena sidan och man kommer inte åt hålen på andra sidan. Det finns dock en enkel lösning. Klicka här för att se denna lösning.

Strul!

Det har visat sig att mitt webbhotell tvingats uppgradera PHP till version 7.2, en version som inte är kompatibel med mitt vanliga tema. Om någon besökt sidan den senaste veckan(?) så har den inte fungerat och antingen gett ett serverfel eller bara visat en blank sida.

Har nu valt ett standardtema istället för mitt egna, inkompatibla.

Det ser bara konstigt ut, men åtminstone fungerar det med den nya versionen av PHP. Jag ska kolla mer på detta men just nu är det ganska mycket annat så tyvärr får ni hålla till godo med detta underliga utseende ett tag.

Väderkameran…

Väderkameran och temperaturmätningen har börjat strula rejält och yttrar sig genom att Raspberryn som sköter om det hänger sig efter “en stund”. Räkna inte med att den kommer igång ordentligt den närmaste tiden. Det är stor chans att SD-kortet gjort sitt och behöver bytas ut eller så kan det vara själva Raspberryn som håller på att ge sig. Den är ju ändå tre utgåvor gammal. 

Men jag jobbar på det, även om det inte prioriteras högst i mitt liv.