Archive for the ‘Nyheter’ Category

Uppdatering.

Sedan Adobe meddelade att de ska sluta med Flash så har andra företag, ett efter ett, konverterat sina webbapplikationer till HTML5-standarden som gör att man kan göra i princip samma saker som med Flash fast utan att använda sig av ett plugin-program.

För ett tag sedan så gjorde även det företag som har hand om besökskartan det och under några månader så har det visats en platt 2-dimensionell karta istället för det jordklot som visades tidigare. Nu har jag, äntligen, uppdaterat så att det kära gamla jordklotet är tillbaka. Tyvärr försvann alla tidigare användardata så nu börjas det om på nytt.

En annan fördel är att Appleprodukter som t.ex. iPad och iPhone kommer att visa en glob nu eftersom de stöder HTML5 men inte flash.

Fortsatt kamerakrångel.

Av någon anledning så funkar väderkameran inte så bra just nu. Den ”hakar upp” sig med jämna mellanrum och än så länge vet jag inte varför. Felsökning pågår, men eftersom det kan bero på vadsomhelst så tar det nog ett tag innan den funktionen är 100% igen.

Nya funktioner

Har lagt till en funktion i programmet som sköter webbkameran. Nu kan jag även, om jag vill, spara alla bilder som tas till ett USB-minne så att jag kan göra en timelapse-film med dem. Här ser man Pythons styrka, att göra mycket med några få rader.

lapse

Felet avhjälpt!

Jag kom plötsligt ihåg att sist en router gick sönder så köpte jag en begagnad Linksys WRT-54GL på Tradera för att ersätta den. Istället använde jag reserv-routern så den ”nya” blev liggande. Tills nu. Nu bör alltså allt fungera som vanligt igen.

Tekniskt fel!

Just nu så presenteras vare sig live-temperaturer eller webbkamerabilder på grund av att min router har gått sönder. Antagligen klarade den inte av värmen som har varit och beslutade sig för att lägga av.

Tills jag har råd att köpa en ny, eller begagnad, så kommer inga livedata att presenteras.

Järnvägsmuseet i Gävle.

Igår var jag på en dagstur till järnvägsmuséet i Gävle sen jag blivit medbjuden som födelsedagspresent. Tyvärr har jag aldrig haft tillfälle att åka dit tidigare, men jag passade på den här gången.

Läs mer här!

Live data
Besökskarta
Login-box
  • Login
    Login

Ditt IP-nummer:
54.224.164.166