Archive for the ‘Okategoriserade’ Category

Installera Python på en Windows 7-maskin.

I Linux är det för det mesta inga problem med Python eftersom det oftast är förinstallerat. I Windows däremot följer det inte med som standard och man får istället installera det manuellt om man vill ha det och självklart vill man det. 🙂

Klicka här för att se hur man installerar Python på en Windows 7-maskin.

Idag…

…brann det på bilskroten på Skjulstagatan här i stan. Lyckades få några bilder av det hela, en är härunder…

2014-10-07-16.30.13

Liten uppdatering.

Nu har jag fixat så att temperatur-rutan uppdateras automatiskt. Har även ”klurat ut” hur jag kan få ut max och min temperaturer ur databasen på ett enkelt sätt. MySQL är bra på det sättet eftersom man kan överlåta det till databasen istället för att hålla ordning på det själv. Med följande utttryck så levererar MySQL den högsta temperaturen i hela databasen:

SELECT temperature FROM data ORDER BY temperature DESC LIMIT 1

Nu ska det bara fixas så att jag kan presentera max- och min-temperatur per dygn.

 

Temperaturprojektet.

AM2301

AM2301

Nu har jag fixat så att aktuell temperatur inte bara laddas upp till hemsidan utan också läggs in i en MySQL-databas lokalt på Rapberryn.  Just nu så låter jag den biten vara för att få lite data att arbeta med. Eftersom det sparas ett värde varje minut så blir det 1440 avläsningar per dygn.

Under tiden tänkte jag bygga ut med lite mer hårdvara och tänkte börja med en luftfuktighetsmätare. I det här fallet blir det en AM2301-sensor. Eftersom den kan mäta både fuktighet och temperatur så kanske den även får ta över temperaturmätningen. Den klarar av att mäta relativ fuktighet mellan 0% – 99,9% med en noggrannhet på +-3%. Temperaturen den kan mäta ligger mellan -40 – +80 grader Celsius med 0,5 graders noggrannhet. Senare ska även en sensor för att mäta lufttrycket kopplas in.

 

Danska tändkulemotorer

Jag måste tipsa om en dansk man vid namn Find Hansen som bygger helt fantastiska små tändkulemotorer i modell. Detaljerna är fantastiska och det mest fantastiska är att motorerna faktiskt fungerar! Hatten av för denne mans skicklighet och öga för detaljer.

Klicka här för att komma till hans hemsida.

 

Livsfarliga LED-lampor!

eBay är bra på många sätt men ibland så börjar det säljas rent livsfarliga produkter. Ett exempel är denna LED-lampa som är tänkt att anslutas till 230V.
Istället för att använda en riktig LED-drivare så har de tagit den enkla, billiga vägen för att sänka ström och spänning så att de passar lampan.
Som det sägs i filmen så har man 50% chans att istället för en lampa ha en dödsfälla och detta beror på den dumma men billiga konstruktionen.

När lampan skruvas isär så ser man att en av ledarna från uttaget går direkt upp till kretskortet med LEDer, men eftersom det inte är ett ”riktigt” kretskort utan gjort i aluminium för att kyla lysdioderna så är också detta anslutet direkt till uttaget. Detta kort är i sin tur i kontakt med den stora kylflänsen.
Beroende på åt vilket håll man sätter lampan i hållaren så har man alltså antingen noll-ledningen eller fas-ledningen i direkt kontakt med kylflänsen. Om man nu har sån otur att det blir fasen så har man alltså hela tiden 230V i kylflänsen och om man skulle råka ta i lampan samtidigt som man är jordad så får man en ordentlig, kanske dödlig stöt.

Se på filmen för att se den undermåliga konstruktionen och tänk efter och mät om du köper en billig LED-lampa.

Besökskarta
Login-box
  • Login
    Login

Ditt IP-nummer:
54.166.130.157